Extra informatie

De moezel en haar omgeving - het vrije gevoel
 
De veelal zonnige hellingen langs de Moezel zijn uitermate geschikt voor wijnbouw. In het Moezeldal hebben tal van plaatsjes een bekende klank omdat zij hun naam aan moezelwijnen hebben gegeven. Voorbeelden hiervan zijn Zell en Piesport. De Moezel stroomt al jaren langs Trier, de oudste stad van Duitsland. De Romeinse keizer Augustus stichtte deze stad in vijftien voor Christus. Tal van overblijfselen uit de Romeinse periode zijn nog te bezichtigen. Trier is ook bekend als geboortestad van Karl Marx. Het middeleeuwse Cochem is de meest drukbezochte plaats aan de rivier. Wijnfeesten, de steile wijnbergen, het zonnige klimaat en de romantische en historische stadjes maken het Moezeldal geliefd bij jong en oud. De Pfalz grenst in het zuiden aan de Elzas in Frankrijk waardoor het gebied een ietwat Franse sfeer heeft. Bij uitstek is dit het grootste wijnbouwgebied van Duitsland een streek voor fietsers en wandelaars waar de Deutsche Weinstrasse door het landschap voert. U kunt op verschillende plaatsen wijn proeven in wijnkelders en musea bezoeken. Beleef “die Strasse”en kom als vinoloog weer thuis!
 
   
 
Onze appartementen zijn gelegen op ongeveer 1 km van Traben-Trarbach (Am Goldbach 7), een gastvrij wijndorp direct aan beide zijden van de Moezel en ongeveer 6 km van Kröv en de appartementen beschikken over WI-FI.

Enkele tips, VVV in Traben voor info over:
 
- Wein-Nachtsfeesten rond kerst en nieuwjaar
- Wandel, fietsroutes en andere activieteiten.
- Moselthermen bad Wildstein.
- Mosel-personenschiffahrt.
- Fietsen verhuur o.a. bij Zweirad Wagner. 
- Weinproben, hotel Gonzlay.
- Grevenburg.
- Klosterruine Wolf.
- Festung Mont Royal.
- Honingproben.
 
Veel informatie te verkrijgen via; www.traben-trarbach.de
 
De Moezel biedt mogelijkheden voor: vakantie, ontdekkingen, genieten, cultuur, ontspanning, sport (denk aan, fietsen, mountainbike, nordic walking, watersport, varen, wandelen, zwemmen, motorrijden, golfen enz.).